Don Kişot Bisikletini ALİKEV İçin Sürdü!

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, 11 Aralık pazar günü, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ile dayanışma için bir bisiklet turu düzenledi. Bizzat ALİKEV gönüllüleri tarafından iletilen Emel Anne’nin selamı ile yola çıkan yüzden fazla bisiklet sever, Kadıköy Rıhtım’dan Göztepe 60. Yıl Parkı’na “çorbada tuzumuz olsun” sloganıyla yola çıktılar.

Göztepe 60. Yıl Parkı’nda Bandista‘nın müzik dinletisi eşliğinde, Eskişehir’de yapılan Gezi Direnişi eylemleri sırasında karanlık sokaklarda pusu kuran eli sopalı kişilerin şiddettine maruz kalarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz anıldı.

Ülke genelinden birçok bisiklet topluluğu ve sivil toplum örgütünün maddi manevi tur öncesi ve tur sırasında destekte bulunduğu gözlemlenen turda, toplanılan bağışlarla bir öğrencinin bir yıllık burs ihtiyacı karşılanabileceği belirtildi. Don Kişot Bisiklet Kolektifi, ilk günden bu yana yakalanan bu dayanışma ruhunu koruyup büyütmek dileğiyle Nisan ayında gerçekleştirecekleri daha geniş kapsamlı turun da duyurusunu yaptı.

Bilindiği gibi etkinlikten önceki akşam Beşiktaş’ta düzenlenen saldırı sebebiyle insanların sokağa çıkmakta tereddüt edeceği çekincesini taşıdıklarını belirten kolektif, her şeye rağmen turu iptal etmeme kararı almıştı. “Bu tür olayların amacı insanları korkutmak, endişe yaratmak, hayatlarını daraltmak, özgürlüklerini daha az talep etmelerini sağlamak ve bir araya gelme isteklerini kaybetmelerine sebep olmaktır. Bombalara inat sokaklarda olmak, pedal çevirmek, bir çiçeği koklamak, martılara simit atmak önemlidir. Bugün gördük ki yüzden fazla kişi her şeye rağmen bir araya gelmekten korkmadı, çok güzel bir amaç için hep birlikte olmanın önemini, gücünü gösterdi. #OradaOlacağız dedik ve sözümüzü tuttuk.” şeklinde sözlerini sonlandırdılar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kBYMNAmg6hg&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RA9IVfcm45A&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fnqzZMwQ0jE]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.