Referandum Kararımız: Hiyerarşiye HAYIR!

Don Kişot Bisiklet Kolektifi olarak referandum kararımızı Dünya çapında, doğrudan ve hiyerarşisiz bir toplumsal mücadele hayaliyle “Hiyerarşiye Hayır” olarak açıklıyoruz.

Ve ekliyoruz ki seçimler ve oy sandıkları yaşamızı değiştirmez. Hayatı ancak kendi kaderimizi ellerimize almamız ve örgütlenmemiz değiştirebilir.

Bildirimizin tam metni aşağıdadır.

Yollara Düşmenin Zamanıdır

Bir referanduma giriyoruz. Bize “burjuva demokrasisi”mi “burjuva başkanlık sistemi”mi diye soruyorlar. İkisini de istemiyoruz. “Dünya çapında, doğrudan ve hiyerarşisiz” bir toplumsal mücadele istiyoruz.

Bu yüzden referandumdaki kararımızı “Hiyerarşiye HAYIR!” olarak açıklıyoruz. Sınırsız, ülkesiz, hiyerarşisiz, doğrudan ve birlikte yaşamak istiyoruz.

× İnsanın insan üzerinde kurduğu hiyerarşiye

× İnsanın diğer canlılar üzerinde kurduğu hiyerarşiye

× Sermayenin doğa üzerinde kurmaya çalıştığı hiyerarşiye

× İktidarların insanların yaşam tarzı, varoluş, kimlik ve cinsiyet tercihleri üzerinde kurmaya çalıştığı “hiyerarşiye HAYIR!” diyoruz.

Bu referandumda bize sunulan pusulada HAYIR’ı işaretlemek bu hiyerarşilerin hiçbirini ortadan kaldırmayacak. Asıl önemli olan; her zaman ve yaşamımızın her alanında bu hiyerarşilere HAYIR demek ve birlikte mücadele etmekten geçmektedir. Seçimler ve oy sandıkları yaşamımızı değiştirmez. Hayatı ancak kendi kaderimizi ellerimize almamız ve örgütlenmemiz değiştirebilir.

Hiyerarşi istemiyoruz, ayrıcalık tanımıyoruz, “birinin” – “bir şey”in bizi temsil etmesini istemiyoruz. Demokrasiniz de başkanlık sisteminiz de köleliktir

Hiyerarşisiz bir birlikte yaşamın mümkün olduğunun altını çizmek için referandum boyunca ve sonrasında;

  • İki haftada bir, İstanbul’un her yerinde, bisikletlerimizle Critical Mass düzenleyeceğiz.

  • Dünya çapında birçok kentte periyodik olarak düzenlenen “Critical Mass”leri bizle dayanışmaya;

  • Sadece Hayıra değil; “dünya çapında, doğrudan ve hiyerarşisiz bir dünya düşü”ne destek vermeye davet edeceğiz.

  • (İç Lastik / Lö Şamriyel) adıyla bir fanzin çıkartacağız ve burada sınırları olmayan tek bir dünyada yaşamanın mümkün olduğunu, uzaydan bakıldığında dünyadaki sınırların görülmediğini anlatacağız. Fanzinimizi tüm Critical Mass sürüşlerinde, gittiğimiz heryere dağıtacağız.

  • Critical Mass duraklarımızda, Bombalara Karşı Sofralar kurup; direnişin davullarını çalacağız, takas pazarları -kendin yap- atölyeleri düzenleyeceğiz, karşılaştığımız insanlara “nefret etme sen de sarıl” deyip sarılacağız, sokaklarda dans edeceğiz.

  • Referandumdan sonra da, “sonuç ne çıkarsa çıksın”, henüz gerçekleşmemiş olan düşümüzü yaymaya devam edeceğiz.

Yollara düşmenin, pedallara basmanın zamanı gelmiştir!

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Don Kişot Bisiklet Kolektifi


Kampanya Logomuz

whatsapp-image-2017-02-24-at-03-14-30

One thought on “Referandum Kararımız: Hiyerarşiye HAYIR!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.