Toplantı Notları | 12 Mayıs

1. Toplantı formatını değiştiriyoruz. Forum şeklinde devam edeceğiz. El kaldırarak, söz almalı. İkili konuşma haline dönüşmesini istemiyoruz.

2. Toplantıları sıklaştıralım dedik. İki haftada bir. Ayın ikinci haftası Cuma akşamı, dördüncü haftası Pazar. Önümüzdeki ilk toplantıyı Mayıs sonu, etkinlikleri gözeterek Cuma yapıyoruz. Moderasyon ve etkinlik açma işi Orhan’da.

3. Taksim Dayanışması bizi davet etti. Gezi yıldönümünde yapabileceklerimizi konuştuk.

4. Critical Mass’e katılımımızı tekrar konuştuk. Yeni bir karar yok, katılımımızı arttırmaya çalışmaya devam.

5. Fanzin konusunda Kara Bulut organizasyon işini üstlendi. Grupta Ender (fotokopi için), Orhan ve Özgür var.

6. Tandem almak yerine TAK’ın tandemini kullanalım dedik. Ayrıca bakım ve tamir konusunda da destek vermeliyiz. Tandem’in sürülmesi konusunda dikkat edilecek şeyleri Özgür sürücülere anlatacak.

7. Geçmiş etkinlikler: Etkinlikleri atölyeler ile zenginleştirebileceğimiz konuşuldu.

8. Gelecek etkinlikler: Takas pazarı olayını hala gerçekleştiremedik. Organize etmeye gönüllü olanlar: Eser, Merve, Sıdıka Mutlubaş, Emircan.

9. Nuriye ve Semih konusunda ne yapabileceğimizi konuştuk. Kadıköy’de sürüş ve dikkat çekmek için bir günlük açlık grevi önerildi ve kabul edildi. Ayrıca Ankara’ya bisiklet turu yapılması konuşuldu ama kesinleşmedi. Böyle bir durumda sürecek arkadaşlara her türlü desteğin verilmesi gerekecek.

10. Kara Bulut tur zorluğunun katılımcılara duyurulması ve katılımcıların karar vermesinin kolaylaşması için bir yöntem hazırladı. Bunu nasıl kullanacağımızı hiç bilmeyene anlatır gibi bir metin vs. hazırlayacak.

Zamanımız yetişmediği için konuşamadığımız gündemler:
– Dayanışma ağları
– Yanyana durmanın felsefesi (Bu konu uzun sürebilir. Belki sadece bunun için ayrı bir toplanma organize etmeliyiz?)
– 7-8 Temmuz G20 için uluslararası eylem çağrısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.