Toplantı Notları | 26 Mayıs

Lokasyon: ​Dem Café/Yeldeğirmeni

I) DAYANIŞMA AĞLARI 

Hierarşik yapıda olmayan, çevre, özgürlük ve barış konularına önem veren gruplarla bir arada durmak önemli. KOS buna iyi bir örnek. Yaşam Savunucuları Platformu, Taksim Dayanışması, Hayır Meclisleri’ne birer katılımcı gidecek. Hande Roma Bostanı ile iletişimi sağlayacak. Emircan Beşiktaş, Şişli Hayır Meclisleri ile bağlantıyı sağlayacak. Hayır Meclisleri ve Yaşam Savunucuları konusunda Eser de gönüllü oldu. Gürhan Critical Mass, TAK ve İnfial için gönüllü. Deniz de Yaşam Savunucuları ile ilgili sorumluluk alacak. Orhan Kartal Hayır Meclisi’nde, Merve İnfial’de katılımcı olmak istedi.

II) ETKİNLİKLER

Nuriye ve Selim için onların taktıklarına benzer beyaz ağız maskeleri ile bisiklet sürmek, hatta gündelik hayatta, işyerinde, okulda da bunu devam ettirmek fikri önerildi.

# Pazartesi şair Semih Özalan Abbasağa Parkı’nda açlık grevine başlıyor, onunla dayanışmaya gidilebilir dendi.

# Orhan ve Deniz Ankara’ya, Nuriye ve Semih’e destek için bisiklet sürmeyi planlıyor. Gözaltına alınmaları durumunda hukuki, maddi ve medya desteği için gerekli kanalları devreye sokmamız gerektiği konuşuldu.

# Onur Haftası kapsamında tur organize edilmesi, takvim netleşince 24-25 Haziran’da piknik ve bisiklet turunun LGBT bireylerle birlikte yapılması iyi olur, Onur haftası için eğitimler de düzenlenebilir dendi. 

Haziran’da Cumartesi-Pazar Turları:

  • Ertelediğimiz Caddebostan turu-Ege’de (11 Haziran)
  • Tarihi yarımada turu 2. Bölümü- Emre’de (4 Haziran)
  • CM 24 Haziran ( Critical Mass bisikletçi yönümüzü ön plana çıkaralım)
  • Orhan işçi direnişine destek turu açacak (17 veya 18 Haziran
  • Orhan ayrıca etkinlik programının posterize edilmesini de üstlendi ⁃ Websitemiz olması konusunda karar alındı.

İMAJIMIZ/ 

Don Kişot olarak hem çevreci, barışa önem veren, hem de siyasi kaygıları olan bir kollektifiz. Ne kadar doğru tanınıyoruz, kendimizi doğru yansıtmalı, toplumsal güçleri harekete geçirirken manipulasyonlara alet olmadan eylemlerimizi meşruiyetten sapmadan amacına ulaştırmalıyız. 

# Bizi eyleme çağıran grupları, sözgelimi Yaşam Savunucularını Perşembe akşamı turlarına çağırabilir, biz de destek isteyebiliriz.

YANYANA DURMANIN FELSEFESİnden bahsederken meşruiyet/şiddetsizlik, devamlılık içeren politik- estetik eylemlere başvurmamızın doğru olacağı vurgulandı. 

Akşam konuşulanları katılımcılardan gelen iki güzel örnekle özetlersek: 

# Ters giden şeyleri hemen şimdi değiştirmek çok güzel olurdu ama ne ülkeyi ne dünyayı değiştirecek mutlak gücümüz yok.Eylemlerimizde devamlılık şart. “Kaya serttir ama su onu aşındırır.”  

“Cruise füzesi ile nasıl savaşılır? Scud ile mi karşılık verelim? Yoksa düğmeye basacak adamın fikrini mi değiştirmeye çalışalım?” 

Cevap: cruise düğmesine basacak kişiyi engellemek için politik/estetik eylemlere ihtiyacımız var. Tiyatro gibi, şiir sokakta gibi az sayıda insan tarafından yapılabilen, meşru, yaratıcı ve sol muhalefetten ayrılan eylemler. 

# 31 Mayıs’ta İstiklal caddesinde Gezi’nin yıldönümü var. Bugün (27 Mayıs) Critical Mass Karaköy’den başlayıp Yeryüzü Sofralarına katılacak. 

Sadece bu hafta sonu nereye sürsek? Gece turunun sonunda nerede yıldızları seyretsek gibi ütopik dertlerimizin olduğu güzel günler görmek umuduyla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.