Gezi Direnişi, Yeryüzü Sofrası, İnfiAl ve Dayanışma

Gezi Direnişi’nin başladığı o sihirli ve büyük günde, çadırların kurulduğu, türkülerin söylendiği, dansların edildiği, ekmeğimizi ve özgürlüğü paylaştığımız direnişin başladığı yere pedalladık, direnişin başladığı küçük havuzda buluştuk.

İçimizde biraz hüzün, biraz sevinç ve biraz da korkuyla yanyana, birarada ve özgürlüğün kokusunu çektik.

Gezi’yi unutmak olmaz! Yasaklasalar da girişiriz biz ‘nı da ‘ni de unutmayacağiz.
Her yer Taksim, her yer direniş!Yeryüzü sofrasına bir selam…


Ardından Yeryüzü Sofrası etkinliğinde dayanışmayı yeniden hatırladık


Ve gecenin  sonunda da Gezi Direnişi’nin başladığı güne denk getirilerek organize edilen İnfiAl Dayanışma Gecesi’nde kavga ve siper yoldaşlarımızla hasret giderdik. Bandista ve Koma Tarlabaşı grupları ile eğlencenin dibine vurduk!

Kolektifimiz İnfial ile dayanisma etkinliğinde..Ne güzel şey dayanisma

Geplaatst door Eser İnan Arslan op Zaterdag 27 mei 2017


İnfiAl’in dayanışma gecesine çağrı metni:

Bu etkinliği bizim için bilhassa değerli kılan, Gezi Ayaklanmasının fitilinin yakıldığı geceye denk gelmesidir. Tam 4 yıl önce 27 Mayıs’ta Gezi parkına iş makinelerinin girmesiyle başlayan ayaklanmalar ülke çapına yayılmıştı. İktidarı sarsan ve bu coğrafyanın sosyal mücadele tarihinde önemli bir yer edinen Gezi Ayaklanması, her birimizin önemli dersler çıkarmasına neden olmuş ve bir çok radikal için esin kaynağı olmuştur. Bu anlamda, bu önemli deneyimi asla unutmayacağız ve bu uğurda dövüşenleri katledenleri asla affetmeyeceğiz.

27 Mayıs akşamı, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Ethem Sarısülük’ü, Medeni Yıldırım’ı, Ali İsmail Korkmaz’ı, Ahmet Atakan’ı, Berkin Elvan’ı ve kavgada düşen nicelerini ezgilerimizle anıyor olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.